Slipmaskiner

När man bygger och renoverar hemmet vill man att resultatet ska bli nära på perfekt och det är sällan möjligt utan en slipmaskin. Om man har planer på att göra något sådant arbete, men inte vill hyra eller låna måste man veta hur avancerad maskin man behöver. Det är inte det lättaste eftersom utbudet på marknaden är otroligt stort. Även om man bara tänker välja ett enkelt handverktyg finns det mängder att välja bland. De mer avancerade kan till exempel vara stenslipmaskiner eller maskiner som slipar skridskor, borr, sågklingor och allt annat man kan tänka dig.

Sliptillsats eller specialmaskin

Om man äger en borrmaskin är det mycket möjligt att man klarar sig med att köpa en sliptillsats som kan kopplas till den. Det gäller exempelvis om man klarar sig med sliprondeller. Det är något som bör övervägas innan man köper en specialmaskin som man bara kan använda för ett visst ändamål. Specialmaskinerna ger visserligen ett bättre resultat när man kan hantera dem, men finns inte behovet kan det kännas som lite överkurs.

Det finns vanligen två anledningar till att någon behöver en specialmaskin och det är om man kommer använda den mycket när man till exempel rekonditionerar bilen, ägnar sig åt snickerier eller om man har planer på att göra ett stort renoverings- eller byggnadsjobb.

Olika typer av slipmaskiner

Det är i princip fem olika slipmaskiner som kan vara aktuella för att användas hemma och det är planslipmaskin, bänkslipmaskin, excenterslipmaskin, vinkelslipmaskin och bandslipmaskin. De har alla olika tillbehör och effekten skiljer sig åt mellan de olika modellerna. Ska man till exempel använda den mest till att polera bilen så kan en kombinerad slip- och polermaskin vara det bästa valet. Om man vet vad man ska utföra för arbete borde det inte vara några problem med att välja rätt typ av slipmaskin, men om man behöver hjälp brukar personalen i bygghandeln vara kunniga.